Політв’язня Коломійця етапуватимуть з Криму в Краснодар, аби не дати одружитися

Дата: 04 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Учаснику Майдану Андрію Коломійцю 3 листопада в кримському СІЗО повідомили, що протягом 10 днів його етапують у Краснодар, а там розмістять в одній із колоній Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні “Кримської правозахисної групи” у Фейсбуці.

Андрій Коломієць

За інформацією активістів, про етапування Коломійця повідомила його цивільна дружина Галина Заліханова.

“Сьогодні Андрій отримав повідомлення, що… протягом 10 днів його мають етапувати в Краснодар, де вже визначать – в яку колонію його відправлять”, – розповіла Заліханова.

Де конкретно утримуватимуть українця, поки невідомо.

18 листопада має відбутися офіційна процедура одруження Галини Заліханової та Андрія Коломійця. Тепер процедура може не відбутися. Коломієць – громадянин України, Заліханова – громадянка Росії, хотіли одружитися в кримському СІЗО.

Нагадаємо, 27 жовтня незаконний “Верховний суд Криму” залишив у силі вирок “Київського районного суду Сімферополя” щодо українця Андрія Коломійця.

Українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця в тимчасово окупованому Росією Криму 10 червня засудили до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Українця затримали на території Кабардино-Балкарії в травні 2015 року з підозрою у зберіганні наркотиків. Після затримання українця привезли до Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських беркутівців. Із доказів обвинувачення, за словами адвоката, є тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми цих беркутівців.

Адвокат Коломійця заявляв про перешкоди в оскарженні вироку.

Російська правозахисна організація “Меморіал” вважає Андрія Коломійця політв’язнем та вимагає його негайного звільнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter