“Поліна” в дії: за місяць складено 115 адмінпротоколів щодо домашнього насильства

Дата: 17 Липня 2017
A+ A- Підписатися

За місяць роботи мобільних груп Міністерства  внутрішніх справ з протидії домашньому насильству “Поліна”, складено 115 адміністративних протоколів та винесено 54 офіційних попередження, а також порушено 4 кримінальні провадження проти кривдників.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

“За місяць від старту проекту до поліції надійшло 376 звернень з приводу вчинення насильства в сім’ї, на виклики мобільні групи здійснили 341 виїзд, складено 115 адміністративних протоколів та винесено 54 офіційних попереджень, прийнято 43 заяви від потерпілих, а також порушено 4 кримінальні провадження проти кривдників”, — поінформувала заступник міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва.

Також вперше  члени мобільної групи Дарницького управляння поліції проінспектували сім’ї, які стоять на обліку, разом з представниками управління у справах сім’ї, молоді та спорту і центром соцслужб.

“Якщо відчуваєте, що вдома вас контролюють чи обмежують вашу свободу, принижують та позбавляють права приймати самостійні фінансові рішення, шантажують дітьми або завдають вам фізичної шкоди – не сумнівайтеся, дзвоніть в поліцію, ми відреагуємо. Навіть якщо “Поліни” немає у вашій області – все одно дзвоніть 102. Домашнє насильство має бути покараним”, — наголосила Анастасія Дєєва.

Нагадаємо, з середини червня в Києві, Одесі та Сєвєродонецьку Луганської області на базі поліції почали працювати мобільні групи з протидії домашньому насильству.

В МВС уточнили, що мобільні групи “Поліна” як пілотні проекти поки працюватимуть в Дарницькому районі Києва, Малиновському районі Одеси і в Сєвєродонецьку.

Нацполіція планує запустити проект по всій території України до середини 2018 року.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter