Поліція зареєструвала заяву журналістки Сергацкової про погрози

Дата: 21 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Правоохоронці зареєстрували заяву журналістки й співзасновниці видання “Заборона” Катерини Сергацкової про погрози.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Пресслужба Шевченківського управління поліції Києва не відповіла виданню, чи відкрили кримінальне провадження за цією заявою, однак сама Сергацкова в коментарі Комітету захисту журналістів повідомила, що поліція відмовилася розпочинати розслідування за фактом погроз, а тому її адвокат подав скаргу до Міністерства внутрішніх справ. Водночас речник МВС Артем Шевченко не прокоментував “Детектору медіа” цієї інформації, посилаючись на велику кількість подібних заяв.

Нагадаємо, що група журналістів та правозахисники закликала правоохоронні органи оперативно розслідувати заяву щодо погроз, які почала отримувати журналістка і співзасновниця видання “Заборона” Катерина Сергацкова після того, як на сайті її видання вийшов матеріал про ймовірну співпрацю проєкту StopFake з ультраправими групами. У відповідь на цей текст блогер Роман Скрипін опублікував на сторінці у фейсбуку допис із критикою та образами в бік журналістки, а згодом невідомі злили в мережу її можливу адресу. 

Відомо, що, згідно з дослідженнями Інституту масової інформації, 41% жінок не почуваються в безпеці, працюючи в українських медіа. Також 14% опитаних журналісток отримували погрозливі листи, а трохи менш ніж половина стикалися з фізичним насильством (погрозами, нападами тощо) у зв’язку зі своєю професійною діяльністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter