Поліція закрила провадження щодо нападу праворадикалів на неповнолітнього у Львові 

Дата: 24 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Поліція закрила провадження щодо побиття праворадикалами неповнолітнього антифашиста Антона Грибницького у Львові. 

Про це ZMINA повідомив адвокат потерпілого Олександр Астапович. 

У постанові про закриття провадження йдеться, що під час досудового розслідування не встановлено достатніх доказів. 

“Це попри те, що серед матеріалів справи є відеозаписи нападу, зібрані самими правоохоронцями. Нам їх показували, процес фіксували в протоколі. Слідча в справі, з якою ми домовлялися про слідчі дії, захворіла на коронавірус. Поки вона була на лікарняному, справу передали іншому слідчому, який зрештою закрив провадження”, – розповів адвокат. 

Разом з потерпілим вони також надавали поліції дописи з праворадикальних телеграм-каналів, у яких писали про побиття Грибницького та публікували відео нападу. Однак їх правоохоронці не взяли до уваги. За словами адвоката, однак, з відеоматеріалів можна встановити особи правопорушників. 

Наразі Астапович намагається оскаржити закриття провадження в прокурора, якщо цього зробити не вдасться – писатиме скаргу слідчому судді. 

Нагадаємо, що 19 січня у Львові побили неповнолітнього антифашиста Антона Грибницького: деякі нападники були озброєні гумовими кийками, ножами та молотками. Це був уже третій напад на хлопця.  

Грибницький розповів, що він разом із другом ішов центром Львова, коли ззаду на них напали. Хлопця вдарили по голові, після чого його та його товариша залили сльозогінним газом і повалили на землю.

Грибницький також зазначив, що нападники майже одразу дістали ніж:

“Але я був у кольчузі, пробиття ножем корпусу немає, хоча немає й дірок на куртці. Найімовірніше, ножем вони просто погрожували, а били саме молотком багато разів”.  

Згодом потерпілі піднялися та побігли вулицею Дорошенка, Грибницький сховався в магазині. Тут нападники його наздогнали та продовжили бити. За словами хлопця, вони розтрощили прилавок та вітрину магазину. 

Зловмисники розбіглися, коли побачили, що в магазині є камери спостереження, а на виклик виїхала охорона, каже потерпілий. 

Читайте також: “Розбийте їй пику”: як ультраправі призначають мішені для нападів в анонімних телеграм-каналах 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter