Поліція встановила особи чоловіків, які намагалися увірватися до квартири журналіста-розслідувача Ніколова

Дата: 21 Січня 2024
A+ A- Підписатися
Поліція встановила особи п’ятьох чоловіків, які прийшли додому до журналіста-розслідувача Юрія Ніколова, намагалися увірватися до його квартири в Києві та обклеїли двері помешкання листівками з написами “провокатор” та “йди воювати”. 
 
Про це повідомили в пресслужбі поліції Києва.
 
Джерело: поліція Києва

“До вчинення правопорушення причетні мешканці Київської, Житомирської та Черкаської областей. Правоохоронці провели за місцями мешкання фігурантів обшуки, із порушниками тривають слідчі дії”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що 15 січня зловмисники приїхали до Києва, прийшли до будинку, де мешкає журналіст, обклеїли двері листівками та вимагали, щоб медійник вийшов до них. Свої дії зловмисники фіксували на власні мобільні телефони.

Джерело: поліція Києва

Працівники столичної поліції встановили учасників події та 20 січня провели з ними ряд слідчих дій. 

“Поліцейські вилучили речові докази, зокрема компʼютерну техніку та мобільні телефони, на які здійснювався запис вчинення правопорушення, планування протиправних дій”, – додали у пресслужбі. 

У рамках досудового розслідування правоохоронці здійснюють комплекс слідчих та оперативних заходів для проведення всебічного та неупередженого розслідування.

Нагадаємо, Дарницька окружна прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста Ніколова задля перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування через професійну діяльність – частина 2 статті 171 Кримінального кодексу України.

Раніше ZMINA повідомляла, що ввечері 14 січня до квартири Ніколова прийшли невідомі, які намагалися ввірватися до помешкання, налякали його матір та сусідів. Також вони залишили повідомлення на дверях, де назвали журналіста “зрадником”.

За фактом погроз і провокацій “Репортери без кордонів” закликали Міністерство внутрішніх справ України провести прозоре розслідування цих подій і знайти злочинців.

Юрій Ніколов – автор резонансного розслідування, яке українцям відоме під назвою “яйця по 17”. З 2010 року у виданні “Наші гроші” він пише про корупційні схеми в державних закупівлях. Зокрема про розкрадання державних коштів на “Великому будівництві”, в “Енергоатомі” та інших структурах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter