Поліція встановила одного із російських командирів, який увʼязнив двох цивільних на Чернігівщині

Дата: 03 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Головне управління Нацполіції у Чернігівської області оголосило про підозру російському військовослужбовцю Андраніку Егояну за порушення законів та звичаїв війни, зокрема за ув’язнення двох чоловіків із села Золотинка Чернігівської області. Після звільнення окупованої Чернігівщини тіла вбитих були знайдені у селі Ягідне. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора України.

ТоЦьке-2, солдат РФ із в/ч12128, фото з соцмереж

Андраніку Егояну висунули підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 (кримінальне правопорушення за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК  України. Зокрема, йдеться про ув’язнення  двох цивільних у Чернігівській області.  

Так, у складі російської армії 36-річний Егоян з березня 2022 року перебував у селі Золотинка на Чернігівщині. Був командиром 1 відділення звукометричної розвідки взводу звукометричної розвідки батареї управління і артилерійської розвідки 21 окремої мотострілецької бригади (військова частина 12128).

Близько 12-ї години дня 15 березня 2022 року Егоян разом з іншим невстановленим російським військовослужбовцем зайшли до приватного будинку, де було двоє цивільних чоловіків. Вони змусили їх, погрожуючи зброєю, піти з ними спочатку до помешкання іншого місцевого жителя. Далі доставили їх до тимчасового місця дислокації збройних сил РФ у селі Золотинка, де незаконно утримували чоловіків упродовж тривалого часу.

Орієнтовно в середині березня 2022 року російські військовослужбовці перемістили чоловіків до підвалу Количівської школи у селі Ягідне. Згодом їх вивели на подвір’я і розстріляли. Тіла убитих з вогнепальними пораненням голови й тулуба були знайдені 4 квітня після звільнення села Ягідне.

Нагадуємо, що заочно судитимуть росіянина, який утримував людей як “живий щит” у підвалі школи в Ягідному. Імені підозрюваного не називають, але, ймовірно, йдеться про Семена Соловова, якого раніше ідентифікували українські журналісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter