Поліція відпустила чоловіка, який погрожував учасникам Запоріжжя-прайду пістолетом

Дата: 21 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція Запоріжжя відпустила 48-річного місцевого жителя, якого затримали 20 вересня, коли він погрожував пістолетом учасникам маршу за права ЛГБТ в місті.

Про це виданню “Ґрати” повідомили у відділі комунікацій обласного управління поліції.

Затриманий під час Запоріжжя-прайду озброєний чоловік. Фото: Катерина Клочко, 061.ua

Усього під час акції поліція затримала трьох осіб. На двох з них склали адмінпротоколи про дрібне хуліганство і непокору співробітникам правоохоронних органів за те, що кидалися петардами і яйцями в бік ЛГБТ-активістів і поліцейських.

Ще один чоловік, за даними поліції, дістав пістолет і спрямував його на учасників маршу. Поліція затримала порушника, а зброю передали на експертизу. За попередніми даними, це нелетальний пістолет під патрон Флобера.

У понеділок в обласному управлінні поліції розповіли “Ґратам”, що відкрили за цим фактом кримінальну справу про незаконне поводження зі зброєю, однак затриманому чоловікові про підозру не оголошували.

Читайте також: “Запоріжжя – наше місто, гомофобам тут не місце”: фоторепортаж з Маршу рівності

Нагадаємо, 20 вересня в Запоріжжі на Фестивальній площі відбувся Марш рівності в межах Запоріжжя-прайду. Одночасно на акцію протидії зібралися представники праворадикальних та християнських організацій, а також прибічники “традиційних цінностей”, зокрема “Традиція і порядок”, “Любов проти гомосексуалізму”, “Всі разом”.  

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter