Поліція відкрила провадження після погроз Мураєва журналісту Бутусову

Дата: 06 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Поліція відкрила кримінальне провадження та розпочала досудове розслідування після погроз екснардепа Євгена Мураєва на адресу головреда “Цензор.нет” Юрія Бутусова.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції України.

Джерело: 24tv.ua

“Наразі потерпілого допитано, в кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії для встановлення та перевірки усіх обставин скоєння вказаного злочину”, – говориться у повідомленні. 

Інформацію про конфлікт, який стався 2 квітня після ефіру на телеканалі “Україна 24”, оприлюднив сам журналіст на власній сторінці у фейсбуку. Він розповів, що під час програми “Народ проти” Мураєв просував наративи російської пропаганди. За це журналіст назвав депутата “російським агентом” і “брехуном”.

За словами Бутусова, після завершення програми до його гримерки зайшов Мураєв зі своєю охороною та почав погрожувати фізичною розправою. 

Оприлюднений допис про це працівники поліції виявили того ж дня під час моніторингу інтернету.

Слідчі поліції прийняли в журналіста заяву про скоєння правопорушення. Подію кваліфікували як “погрозу вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності” (ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання від виправних робіт і до трьох років позбавлення волі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що журналісти програми розслідувань “Схеми”, захищаючи свої права, дійшли до Верховного Суду.

Захист програми подав скаргу до Касаційного цивільного суду на рішення, яким водія знімальної групи визнали винним у розголошенні його персональних даних ексзаступником глави Адміністрації президента часів Януковича Андрієм Портновим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter