Поліція відкрила провадження через побиття трансґендерної жінки в Харкові

Дата: 28 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Через побиття трансґендерної жінки і Потерпіла ідентифікує себе як трансґендерну жінку, тож у новині вона фігурує з відповідним займенником. Вочевидь, у паспорті потерпілої вказано біологічну стать, тож у повідомленні поліції використано займенник "він". в Харкові поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (“Умисне легке тілесне ушкодження”) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі 850 гривень, або 200 годин громадських робіт, або виправних робіт на строк до одного року. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області. 

Фото надане Правозахисним ЛГБТ-центром “Наш світ”

“24 квітня 2020 року близько 23:20 до Київського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що біля кіоску на вулиці Академіка Проскури 24-річному чоловіку нанесено тілесні ушкодження. На місце виїжджало керівництво та слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Зі слів потерпілого, близько 21:30 у нього виник конфлікт із трьома невідомими, в результаті якого вони нанесли йому тілесні ушкодження. Потерпілого доставили до лікарні із забоєм перенісся, переломом кісток носа та носовою кровотечею”, йдеться в повідомленні. 

Олександр Зінченков, експерт Правозахисного ЛГБТ-центру “Наш світ”, до якого по допомогу звернулася потерпіла, у коментарі ZMINA зазначив, що сторона захисту наголошуватиме на трансфобному чи гомофобному мотиві нападу та доповненні кваліфікації 161-ю статтею ККУ (“Порушення рівноправності громадян”). 

Нагадаємо, що 24 квітня в Харкові троє невідомих побили 24-річну трансґендерну жінку. Їй вдалося викликати поліцію, яка приїхала доволі швидко. Утім, нападники все ж утекли. Потерпілу шпиталізували. Вже після виписання з лікарні вона ще раз звернулася до поліції, але їй не повідомили, чи відкрили кримінальне провадження. Станом на 26 травня в поліції “шукали” її заяву. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter