У Харкові троє невідомих побили трансґендерну жінку

Дата: 26 Травня 2020
A+ A- Підписатися

24 квітня в Харкові троє невідомих побили 24-річну трансґендерну жінку.  

Про це в коментарі ZMINA повідомив експерт Правозахисного ЛГБТ-центру “Наш світ” Олександр Зінченков. 

Фото надане Правозахисним ЛГБТ-центром “Наш світ”

Правозахисник розповів, що ввечері 24 квітня потерпіла підійшла до сигаретного кіоску, поряд з яким стояли троє невідомих чоловіків: 

“Спочатку вони звернулися до неї як до дівчини, вона відповіла, і нападники зрозуміли, що перед ними трансґендерна людина. Потерпілу почали ображати, називали “п*дарасом”. Потім один з чоловіків штовхнув дівчину та вдарив в обличчя. Тепер у неї перелам носа, розбите обличчя”.

Експерт додає, що потерпіла одразу викликала поліцію, але нападники втекли:

“Потерпіла разом з правоохоронцями стала шукати зловмисників у дворах, але нікого не знайшли. Утім, дівчина вказала на перехожого, який видався їй схожим на одного з нападників, хоча вона цього не стверджувала. У нього дізналися паспортні дані та відпустили. Поліцейські склали рапорт про прийняття заяви. Дівчину госпіталізували, згодом правоохоронці взяли в неї свідчення та скерували на судово-медичну експертизу”. 

Зінченков зазначає, що постраждала перебувала в лікарні близько десяти днів, а 25 травня звернулася по правову допомогу до Правозахисного ЛГБТ-центру “Наш світ”. Наразі, каже експерт, невідомо, чи відкрили за фактом заяви потерпілої кримінальне провадження, також центр шукає для неї адвоката. 

ZMINA звернулась із запитом до НПУ у Харківській області. 

Нагадаємо, що правоохоронці встановили коло осіб, підозрюваних у нападі на трансґендерну людину в Житомирі, утім жодній з них досі не вручили підозри. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter