Поліція відкрила кримінальне провадження щодо погроз журналісту Олегу Батурину

Дата: 15 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погроз каховському журналісту Олегу Батурину.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

Олег Батурин. Джерело: investigator.org.ua

Кримінальне провадження зареєстровано 12 січня 2024 року за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо журналіста.

Правоохоронці порушили справу на основі публікацій про погрози в медіа, уточнив Батурин у коментарі Інституту масової інформації. Хоча сам журналіст також звертався до поліції із заявою про погрози.

Каховський медійник додав, що погрози йому надходили також і після звернення до поліції.

Нагадаємо, що Батурин звернувся до поліції після того, як почав отримувати погрози від невідомих осіб. Він уточнив, що це почалося після публікації про те, що чинний депутат Херсонської обласної ради Валерій Салтиков зареєстрував бізнес в окупантів, а погрози – це реакція на неї.

Журналіст уточнив, що, тиснучи на нього, різні люди публікують його персональні дані й фотографії з “оголошеннями” сексуального змісту.

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” закликала Міністерство внутрішніх справ України провести ретельне та прозоре розслідування обставин, пов’язаних з погрозами, які отримав Батурин.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що редактор видання “Наші гроші” Юрій Ніколов заявив, що невідомі намагалися потрапити до його квартири, після чого обклеїли двері листівками з написами “провокатор” та “йди воювати”. 

Поліція Києва заявила, що перевіряє факт погроз медійнику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter