Поліція в Києві веде службове розслідування через погрозу виписати повістку волонтерці, яка запізнилася з потяга

Дата: 27 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Києві поліція затримала за порушення комендантської години волонтерку Аллу Ширшину, яка опікується правами дітей. У відділку з жінкою спілкувалися зверхньо та погрожували вручити повістку. 

Невдовзі після розголосу начальник ГУНП міста Києва призначив службове розслідування щодо дій правоохоронців. 

Про це розповів Азад Сафаров, співзасновник благодійної організації “Голоси дітей”, у якій працює волонтерка. 

Фото: фейсбук-сторінка Азада Сафарова

Випадок трапився напередодні, коли Ширшина поверталася потягом від свого чоловіка, який воює на фронті. Потяг запізнився, тож жінка викликала таксі, яке й зупинили поліціянти в районі Подолу. 

“Забрали до відділку давати пояснення. Слідчий зверхньо спілкувався з Алею, питав, чи її чоловік у тилу служить, і казав, що випише повістку їй самій, бо, за його словами, “жінки теж мають воювати”, – розповів Сафаров. 

За словами Сафарова, Ширшину сфотографували біля так званої лінійки, а також сфотографували її документи на персональний телефон. Щодо останнього, то перевірка документів – це один із заходів правового режиму воєнного стану, втім під час перевірки правоохоронці не мають права фотографувати документи. 

Невдовзі після розголосу начальник ГУНП міста Києва призначив службове розслідування щодо дій правоохоронців, про що Сафарову розповіла особисто керівниця пресслужби Нацполіції Олена Бережна. Також поліціянти пообіцяли видалити фото документів волонтерки, які зробили незаконно. 

Нагадаємо, що робота Подільського районного відділу поліції в Києві не вперше обурює громадськість, утім службові розслідування порушень у поведінці працівників не знаходять

Ба більше, правоохоронці ігнорують, коли громадськість запрошує їх на розмову, як це було, наприклад, у 2021 році. Сталося це після того, як патрульні посеред вулиці затримали та побили музиканта, бо він видався їм підозрілим. 

Участь у тому випадку брав Владислав Іоанно (номер жетона 36774), який є переатестованим працівником “Беркуту”. Про нього відомо, що 2017 року він напав на водія авто, а раніше – на співвласника видання “Букви” Петра Терентьєва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter