Поліція стверджує, що завчасно попередила захист волонтерки Кузьменко про слідчий експеримент

Дата: 03 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Усіх учасників слідчого експерименту в справі вбивства журналіста Павла Шеремета завчасно попередили про його проведення.

Про це повідомили в Нацполіції. 

Юлія Кузьменко під час слідчого експерименту в Києві

Правоохоронці повідомили, що ні сама підозрювана Юлія Кузьменко, ні її адвокат Владислав Добош під час проведення експерименту не висували будь-яких скарг, заяв і клопотань про порушення. Також у поліції розповіли, чому ще один підозрюваний, Андрій Антоненко, не був присутній на слідчому експерименті. 

“Андрій Антоненко від проведення слідчого експерименту відмовився, мотивуючи свою відмову відсутністю його захисників. Однак після залучення для захисту його прав захисника з центру з надання безоплатної правової допомоги на місце проведення слідчих дій таки прибув адвокат підозрюваного, який у категоричній формі відмовився від проведення слідчого експерименту. При цьому він почав перешкоджати проведенню слідчої дії з Юлією Кузьменко: усе це зафіксовано на відеозаписі слідчого експерименту”, – розповіли там.  

Від проведення слідчого експерименту та давання свідчень відмовилася й інша підозрювана, медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь. 

Як відомо, захист Юлії Кузьменко клопотатиме про проведення повторного слідчого експерименту в справі, адже, за словами адвоката волонтерки, його провели з численними порушеннями. 

Нагадаємо, що 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні

Після обрання запобіжних заходів захист Антоненка подав до Печерського районного суду Києва позов про захист честі та гідності проти очільника МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля, генпрокурора Руслана Рябошапки та президента Володимира Зеленського

Незадовго до цього захист родини Владислава та Інни Грищенків, яких також звинуватили у ймовірній причетності до вбивства журналіста Шеремета, вимагав спростування цієї інформації від МВС.

Волонтерка Юлія Кузьменко також подала позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти МВС та очільника відомства Арсена Авакова. Цікаво, що суддею в справі авторозподіл призначив Сергія Вовка, який ухвалював рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для волонтерки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter