Поліція перевіряє факт погроз головреду “Четвертої влади” Володимиру Торбічу

Дата: 08 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Головний редактор рівненського видання “Четверта влада” Володимир Торбіч заявив про погрози з боку колишнього піарника партії Шарія в Рівному, оператора Ельдара Магомедова.

Поліція відкрила кримінальне провадження за цим фактом, повідомили на сайті видання.

Володимир Торбіч. Джерело: фейсбук-сторінка головреда “Четвертої влади”

У медіа уточнили, що 29 листопада 2023 року до чергової частини Рівненського районного управління поліції надійшов рапорт від начальниці відділу комунікації Головного управління Нацполіції Рівненщини Марії Юстицької.

У документі йшлося про те, що поліцейська під час моніторингу сайту “Четвертої влади” натрапила на публікацію “Рівненський “шаріївець” погрожував головреду “Четвертої влади” авторства представниці Інституту масової інформації на Рівненщині Ганни Калаур.

Того ж дня поліцейські внесли заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань про ймовірне кримінальне правопорушення за частиною першою статті 345-1 Кримінального кодексу України – погроза вбивством, насильством щодо журналіста у зв’язку з веденням цим журналістом законної професійної діяльності.

Покарання за такий злочин передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

4 січня 2024 року Торбіч дав свідчення в райвідділі поліції. Журналіст розповів, що сам заяву не писав, бо не вірить у те, що за ці “завуальовані погрози Магомедова притягнуть до криміналу”.

Він уточнив, що слідча повідомила про призначення лінгвістичної експертизи висловлювань Магомедова. Серед таких “Четверта влада” як приклади навела повідомлення, які Магомедов у різні дні надсилав Торбічу: “Ти ж, напевне, в курсі, що “земля кругла”?”, “Всьому свій час, і для всіх свої нагоди – твоя попереду”, “Ти де зараз знаходишся? Давай я під’їду, поговоримо. Чи ти мене боїшся?) Чи ти балабол? Ну тоді чекай і готуйся)”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в січні минулого року головний редактор видання “Четверта влада” Володимир Торбіч надав свідчення як потерпілий у справі про перешкоджання журналістській діяльності з боку міського голови Рівного Олександра Третяка.

Кримінальне провадження відкрили за відмову в Рівненській міськраді надати інформацію на запит журналіста про те, кому за останні два роки виділили службове житло.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter