Поліція оголосила про підозру охоронцю “Ізоляції”

Дата: 01 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Поліція заочно оголосила про підозру конвоїру та охоронцю так званої секретної в’язниці “Ізоляція” в Донецьку, де проросійські бойовики катують полонених. 

Про це повідомили на сайті Нацполіції. 

Територія “Ізоляції”. Фото: телеграм-канал “Донецкий тракторист”

42-річний уродженець Бахмута на початку 2016 року вступив до лав бойовиків, які призначили його охоронцем “Ізоляції”. Протягом двох років чоловік позбавляв волі людей, зокрема тих, які мали проукраїнську позицію. Разом з іншими бойовиками він тримав бранців у нелюдських умовах, годинами катував електричним струмом, застосовував до них фізичне насильство та принижував.

Чоловік також використовував полонених для примусових робіт, а серед потерпілих від його дій як чоловіки, так і жінки, зокрема літні люди.

Щодо бойовика відкрили кримінальні провадження за статтями “Участь у терористичній організації”, “Участь у складі незаконного воєнізованого формування”, “Порушення законів та звичаїв війни, жорстоке поводження з цивільним населенням”, “Одержання та переховування людини з метою експлуатації”.

Поліцейські наголосили, що фотографії “Ізоляції”, які нещодавно виклали анонімні блогери в телеграмі, становлять оперативний інтерес, а тому їх долучили до кримінального провадження. 

Нагадаємо, що у вересні минулого року фонд “Ізоляція” звернувся від імені українців, які постраждали внаслідок російської агресії, до президента Володимира Зеленського, щоб той посприяв розслідуванню справи проти Романа Лягіна – організатора нелегальних виборів так званої “ДНР” у 2014 році й одного з ініціаторів захоплення території фонду “Ізоляція”.

Чоловіка затримали ще в червні 2019-го, однак за рік у справі, як стверджують у фонді, по суті не відбулося жодного судового засідання, розгляд матеріалів справи переносили шість разів, а судді Шевченківського суду міста Києва раптово взяли самовідвід.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter