Поліція не відкрила провадження за заявою голови Чорноморської правозахисної групи про погрози

Дата: 16 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція Одеси не відкрила провадження за заявою голови Чорноморської правозахисної групи Ігоря Кравця про погрози в соцмережах.

Про це виданню ZMINA повідомив сам правозахисник.

За словами Кравця, його заяву зареєстрували в журналі обліку подій і передали дільничному, а також запросили його самого “поспілкуватися” з керівництвом райвідділу, від чого він відмовився.

Зараз правозахисник вирішує, чи оскаржуватиме рішення про невідкриття провадження в суді.

Як раніше повідомляло видання ZMINA, погрози Ігорю Кравцю надійшли 14 червня: користувач Руслан Сєргєєв, який зареєстрований у соцмережі тільки з нинішнього року та не має публічних дописів на сторінці, окрім фотографії профілю, порадив Кравцю “бути обачним на дорогах”. Згаданий акаунт не має зв’язків з акаунтом активіста і містить ознаки бота (облікового запису не від реальної людини).

На думку активіста, згадані повідомлення можуть бути реакцією на його пост із критикою сплеску мови ворожнечі після ДТП за участю іноземців або просто стилізовані під таку реакцію для тиску на нього через активістську і блогерську діяльність.

За перші три місяці поточного року аналітики правозахисного центру ZMINA зафіксували 23 випадки переслідувань громадських активістів в Україні. Йдеться про фізичні напади, псування майна, дискредитаційні кампанії та погрози.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter