Поліція не пустила екоактивістів на акцію зі сміттям до Верховної Ради

Дата: 15 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Правоохоронці не пустили під стіни Верховної Ради екоактивістів, які хотіли влаштувати акцію, щоб привернути увагу до проблеми поводження з відходами та сортування сміття.

Про це повідомив блогер Денис Казанський. 

Прийшов до Верховної Ради на акцію на підтримку законопроекту 2207-1д (поводження з відходами, сортування сміття). І тут…

Опубліковано Денисом Казанским Середа, 15 липня 2020 р.

За його словами, ініціатори повідомляли про акцію, як того вимагає закон, а питання в правоохоронців нібито викликали мішки з вторсировиною.

“Для наочності ми принесли із собою вторсировину в мішках, і від нас вимагають, щоб ми не брали її з собою. Питаємо: який закон забороняє нам використовувати реквізит? Ніхто нічого не пояснює. Діють, як гопота. Чесно, не чекав такого”, – написав Казанський. 

Смішна поліція і екоактивісти. Йшли до ВР з пакетами сміття, щоб висловитися за необхідність прийняття закону про відходи. Який лежить три скликання. Але

Опубліковано Мар'яною П'єцух Середа, 15 липня 2020 р.

Згодом, як повідомила журналістка Мар’яна П’єцух, ексдепутатові Єгору Фірсову, який був разом з активістами, порвали сорочку, однак два пакети зі сміттям до будівлі парламенту змогли пронести. 

Нагадаємо, що Україна перебуває на дев’ятому щаблі рейтингу країн з найбільшим обсягом сміття на одного жителя. Велику частку відходів, а саме 26 мільйонів тонн, за словами дослідників, становлять тверді побутові та сільськогосподарські відходи, які охоплюють сміття, вироблене в господарствах, відходи збору, добрива з полів та пестициди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter