Поліція Київщини скерувала до суду справу ймовірного російського ката та ґвалтівника Михайла Романова

Дата: 29 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Слідчі поліції Київщини завершили досудове розслідування та скерували до суду справу російського військовослужбовця Михайла Романова, якому закидають катування та знущання з цивільних під час окупації Київської області.

Про це розповіли у Нацполіції.

Фото: сайт “Миротворець”

Михайло Романов – військовослужбовець 239 танкового полку 90 танкової Вітебсько-Новгородської двічі Червонопрапорної дивізії (військова частина 86274) Центрального округу збройних сил РФ. Підозрюваний є жителем міста Пласт Челябінської області. 

Українські слідчі скерували обвинувальний акт у справі Романова до суду. За скоєне йому загрожує 12 років позбавлення волі. 

У червні 2024 року Романову заочно повідомили про підозру в незаконному утриманні та заподіянні тілесних ушкоджень цивільному. 

За даними правоохоронців, впродовж березня 2022 року росіянин перебував на окупованій території Київської області. 19 березня близько 13-ї години у селищі Велика Димерка Романов разом з іншими російськими солдатами зустрів в районі зупинки “Парникова” цивільних, серед яких був 26-річний Олександр.

Вони незаконно ув’язнили чоловіка, погрожуючи зброєю, а згодом допитували. Зокрема Романов бив та погрожував потерпілому вбивством. Він намагався отримати зізнання у причетності Олександра до націоналістичних чи військових формувань. Не отримавши бажаного від заручника, Романов тричі вдарив його ножем у стегно, а потім вистрілив з пневматичної зброї у його гомілку. Далі Романов засунув ніж у вогнепальні поранення та повертав його, а згодом кинув чоловіка у підвал. 

Нагадаємо, що Романова уже заочно судять в Україні за вбивство чоловіка та зґвалтування жінки у селі Шевченкове Броварського району Київської області. Також відомо, що Романов під час окупації Київщини катував та викрадав людей не лише в селі Шевченкове, але й у селі Богданівка в цьому ж районі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter