Поліція евакуювала французьких журналістів з обстрілюваного окупантами Чернігова

Дата: 21 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Нацполіція успішно евакуювала з обстрілюваного росіянами Чернігова 12 автомобілів з мирними жителями, зокрема до Києва дісталися журналісти знімальної групи суспільного національного телеканалу France-2 Агнес Ваграмян та Суфіан Яссін.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко на своїй сторінці у фейсбуку. 

Джерело: фейсбук-сторінка Антона Крука

Журналісти розповіли поліцейським, що раніше вони працювали в Одесі, тепер у Чернігові. Після евакуації планують їхати до Бучі та Ірпеня.

Евакуаційною колоною з Чернігова до Києва опікувалися співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України. Французьких журналістів супроводили до центру столиці.

Чернігів обстрілюється російськими окупантами з початку відкритої агресії Росії проти України.

З міста, де подекуди немає електро-, газо- й водопостачання, з великими складнощами відбувається евакуація цивільних, адже окупанти не припиняють гатити з артилерії та здійснюють авіаудари по місту.

Лише за одну добу, 16 березня, внаслідок російських обстрілів у Чернігові загинули 53 людини. Окупанти обстріляли містян, які стояли в черзі по хліб. Схожий випадок стався в Чернігові 3 березня, коли росіяни скинули щонайменше вісім некерованих бомб, що також убили людей, які стояли в черзі за їжею.

Нагадаємо, що в Україні запрацювала коаліція з документування воєнних злочинів “Україна. П’ята ранку / Ukraine 5 AM Coalition”, до складу якої ввійшли 16 українських правозахисних організацій, зокрема й Центр прав людини ZMINA.

Про типи воєнних злочинів, які вже зафіксували правозахисники та урядові організації, ви можете прочитати за покликанням, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter