У Чернігові за добу росіяни вбили 53 людини

Дата: 17 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок російських обстрілів 16 березня у Чернігові загинули 53 людини. 

Про це повідомив голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус.

Російські військові піддають місто системним артилерійським та авіаударам, що нищать цивільну інфраструктуру.

“За минулу добу в морги було привезено 53 тіла загиблих, які були вбиті росіянами. Збройні сили України завдають у відповідь нищівних ударів. Ворог панікує й несе втрати”, – розповів Чаус. 

Попри обстріли у місті, за його словами, постійно працюють бригади електриків та інших комунальників, які намагаються відновити електро-, газо- й водопостачання. Містянам, які змушені сидіти в підвалах без харчів та води, він порадив звертатися до військових та волонтерів. 

Окремо Чаус розповів про прогрес у питанні відкриття зелених коридорів. Він зазначив, що цей процес постійно зривають російські загарбники. 

“Поки не буде погодження зі сторони загарбників, я не відправлятиму людей на вірну смерть”, – додав він. 

Напередодні окупанти обстріляли у Чернігові людей, які стояли в черзі по хліб. Схожий випадок стався у місті 3 березня, коли росіяни скинули щонайменше вісім некерованих бомб, що вбили людей, які також стояли в черзі за їжею. На думку правозахисників Amnesty International, цей авіаудар можна кваліфікувати як воєнний злочин.

Нагадаємо, що в Україні запрацювала коаліція з документування воєнних злочинів “Україна. П’ята ранку / Ukraine 5 AM Coalition”, до складу якої ввійшли 16 українських правозахисних організацій, зокрема й Центр прав людини ZMINA.

Вона потрібна, щоб захистити жертв російської збройної агресії в Україні й притягнути до відповідальності вище керівництво РФ і безпосередніх виконавців воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Про типи воєнних злочинів, які вже зафіксували правозахисники та урядові організації, ви можете прочитати за покликанням, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Фотографія обкладинки: ДСНС
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter