Поліцейських, які не давали лікарям вивезти на операцію людину, взяли під варту

Дата: 18 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Заводський районний суд міста Миколаєва взяв під варту двох поліцейських, підозрюваних у катуваннях. Вони не давали лікарям вивезти на операцію людину, яка потребувала термінового медичного втручання. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Суд розглядав питання взяття під варту правоохоронців за клопотанням прокурорів офісу. У повідомленні на сайті відомства не уточнили, на який термін суд відправив поліцейських під варту, однак зазначили, що в разі доведення їхньої провини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

Як відомо, поліцейські декілька годин не давали лікарям вивезти з реанімаційного відділення потерпілу особу, а потім не дозволяли швидкій виїхати за межі лікарні. Вони силою витягали людину з карети швидкої, аби провести тест на вміст алкоголю в крові. Водночас лікарі повідомили їм, що зразки вже було відібрано в присутності слідчого й стан алкогольного сп’яніння не підтвердився, однак їх це не зупинило. 

Нагадаємо, що в жовтні минулого року на базі тодішньої Генеральної прокуратури створили департамент, який слідкує за розслідуванням фактів катування та інших серйозних порушень прав громадян з боку правоохоронців. Згодом там розробили проєкт стратегії протидії катуванням у місцях несвободи на період 2020–2022 років.

ZMINA тоді докладно розповіла, які зміни пропонують автори документа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter