Поліція патрулюватиме лісопарки та інші громадські місця Києва, щоб запобігти скупченню людей

Дата: 05 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

З 5 квітня поліцейські Києва посилили контроль за дотриманням громадянами правил карантину.

Про це повідомили у Нацполіції. 

У зв’язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ з 5 квітня запровадив суворіші обмеження: повністю закрились школи та дитсадки, а весь громадський транспорт, зокрема метро, працює за спецперепустками.

Правоохоронці у складі мобільних груп спільно із співробітниками Муніципальної охорони та військовослужбовцями Нацгвардії проводять профілактичну роботу з людьми та перевіряють наявність спеціальних квитків на проїзд у громадському транспорті. Крім того, посилені мобільні групи правоохоронців контролюють, аби транспорт не був переповнений. У разі виявлення порушень поліцейські складають адміністративні матеріали.

Патрулюють поліцейські також лісопарки та інші громадські місця, де можуть збиратись люди. За допомогою гучномовця правоохоронці звертаються до перехожих та застерігають виконувати карантинні вимоги. 

Нагадаємо, як показують соціологічні дослідження, половина громадян вважає обґрунтованими більшість карантинних заборон, що вводили навесні 2020-го. Найбільше українці підтримували вимогу 14-денної ізоляції для тих, хто приїжджає з-за кордону чи з непідконтрольних уряду територій (72%), а найменше – заборону руху громадського транспорту в населених пунктах (підтримали тільки 8,9%).

До червня минулого року правоохоронці встигли виписати українцям штрафів на 5 млн грн. Однак судді, які вирішували, чи карати порушників, зазвичай ухвалювали рішення на їхню користь, а тому тільки в 10,8% випадків люди отримували штрафи за неносіння масок.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter