Поліціянти ідентифікували усіх загиблих унаслідок російського ракетного удару по “Новій пошті” на Харківщині

Дата: 22 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Харкові криміналісти ідентифікували тіло шостого загиблого внаслідок російського удару увечері 21 жовтня по терміналу “Нової пошти”.

Про це повідомляє “Суспільне. Харків” з посиланням на начальника слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова.

Наслідки ракетного удару росіян по терміналу “Нової пошти” на Харківщині. Джерело: Нацполіція

Як повідомляється, шостий ідентифікований загиблий – 30-річний житель Харкова, уродженець Кам’янки Дворічанської громади.

Як розповів Болвінов, для підтвердження особи загиблого експерти взяли ДНК у його батька.

Ми вивели ДНК-профіль загиблого і порівняли з його батьком, маємо збіг. Ми підтверджуємо, що особу, яку дістали з місця трагедії, ідентифіковано. Батько та мати одразу його не упізнали через те, що тіло сильно обгоріло”, – зазначив він.

Посадовець також висловив припущення, чому на місці удару ракетою С-300 немає вирви: “Є такий варіант, що ракета могла у повітрі вибухнути, могла вибухнути на даху“.

Нагадаємо, що ввечері 21 жовтня війська РФ вдарили ракетою С-300 по терміналу логістичної компанії “Нова пошта” у селі Коротич на Харківщині. Унаслідок цього 6 людей загинули та ще 17 постраждали.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що фахівцям вдалося ідентифікували за зовнішніми ознаками тіла пʼятьох загиблих від ракетного удару по терміналу “Нової пошти” в селі Коротич на Харківщині, ще одного загиблого досі не опізнали.

Фото обкладинки: телеграм-канал поліції Харківщини

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter