Погрози Зеленському: у ДБР нагадали депутатці Федині, що можуть вручити підозру силою

Дата: 07 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань повторно викликає нардепку від “Європейської солідарності” Софію Федину для вручення їй підозри в справі щодо погроз президентові Володимиру Зеленському. 

Про це повідомили у відомстві. 

Напередодні підозру в справі вручили волонтерці Марусі Звіробій, однак Федина не прийшла у відомство, хоча, як зазначили правоохоронці, її повідомили завчасно і належним чином. 

“Оскільки народний депутат України Софія Федина 6 лютого 2020 року не з’явилася за викликом та не повідомила про поважні причини неприбуття, вона повторно викликається слідчим Державного бюро розслідувань за дорученням генерального прокурора на 11-ту год. 12 лютого 2020 року для проведення процесуальної дії – вручення письмового повідомлення про підозру”, – йдеться в повідомленні на сайті ДБР.

Слідчі також нагадали, що, якщо викликана особа без поважної причини не з’явилася або не повідомила про причини свого неприбуття, на неї накладається грошове стягнення, а також може бути застосовано привід.

Нагадаємо, що наприкінці листопада слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук у волонтерки та доброволиці Марусі Звіробій, яку разом з Фединою звинувачують у погрозі президенту Зеленському. У день обшуку вона назвала своє переслідування політично вмотивованим, а її адвокат заявив про низку порушень з боку правоохоронців. Нещодавно Печерський районний суд Києва дозволив слідчим ДБР вилучити у двох телеканалів документи і записи в цій справі.

Як відомо, за час президентства Зеленського порушено щонайменше вже дві справи через нібито погрози вбивством очільникові держави. Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді звільнення під особисте зобов’язання телеведучому каналу “Прямий” Сергію Пояркову, якого також звинувачують у погрозі вбивством Зеленському.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter