Подільський суд переніс розгляд справи проти активіста ініціативи “Зберегти Квіти України” через відсутність забудовника

Дата: 08 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA. 

Фото: з фейсбуку Тараса Грицюка

Представник забудовника перед початком засідання вніс клопотання про перенесення слухання через неможливість бути присутнім, а також через те, що це буде перша неявка в суді.

Активіст Тарас Грицюк зазначив, що забудовник не попереджав про жодні надзвичайні обставини, а отже переносити засідання не має сенсу. До того ж про час і місце слухання сторони знали завчасно. А активісту варто було їхати на засідання з іншого міста. 

У підсумку суддя вирішила перенести засідання на 11:30 6 вересня, а також не взяла до уваги прохання адвокатів встановити поважність причини неявки.

Раніше Подільський районний суд Києва не зміг розглянути справу “про захист честі, гідності та ділової репутації” за позовом ПрАТ “Квіти України” проти громадського активіста Тараса Грицюка та компанії “1+1 інтернет” через відімкнення світла в приміщенні суду. Така ж ситуація сталась і 1 грудня 2022 року, коли суд мав розглянути цю справу: у приміщенні вимкнули світло. Розгляд справи перенесли на 10 квітня 2023 року.

Нагадаємо, 15 вересня 2021 року ПАТ “Квіти України” подало позов “про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації” проти Грицюка Тараса, активіста ініціативи.

Тарас Грицюк – історик, співзасновник ГО “Інша Освіта”, тренер, фасилітатор, член тренерського пулу “Інша Освіта”, співзасновник освітнього простору “Хата-Майстерня”, співзасновник “Urban Space 500”. Член ініціативної групи “Зберегти Квіти України”.

Будівля “Квітів України” розташована в центрі Києва на вулиці Січових стрільців. Вона зведена у 80-х роках XX століття як навчально-методичний павільйон у стилі післявоєнного модернізму за проєктом архітектора Миколи Левчука. Влітку 2021 року власник зрізав плющ, яким був обвитий фасад будівлі, а також почав демонтаж для “реконструкції споруди”. Проти цього виступили громадські активісти.

У липні 2021 року Шевченківський районний суд міста Києва заборонив власнику демонтаж будівлі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter