Подільський суд переніс розгляд справи за позовом проти активіста ініціативи “Зберегти Квіти України” на лютий наступного року

Дата: 01 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Подільський районний суд Києва не зміг розглянути справу “про захист честі, гідності та ділової репутації” за позовом ПрАТ “Квіти України” проти громадського активіста Тараса Грицюка та сайту 1+1  через вимкнення світла у приміщенні суду. Крім того, сторона обвинувачення взяла час на ознайомлення з новими додатковими матеріалами справи. Тож розгляд справи перенесли на 2 лютого 2023 року.

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA. 

Фото: Людмила Тягнирядно

Сьогодні, 1 грудня, мало відбутись друге засідання по суті у справі “про захист честі, гідності та ділової репутації” за позовом ПрАТ “Квіти України” проти громадського активіста Тараса Грицюка та сайту 1+1. Позивач називає недостовірним оприлюднений коментар активіста про відсутність у компанії дозволу на проведення демонтажу будівлі і вимагає спростування цієї інформації.

Розгляд справи мав відбутися о 10-й годині, проте головуюча суддя Оксана Скрипник запізнилась на засідання і воно мало розпочатись об 11-й годині. Саме в цей час відбулось відключення світла у приміщенні суду. Відтак справу перенесли на 2 лютого 2023 року на 11:00. 

“Через русню і непланові відключення світла розгляд моєї справи перенесли на лютий наступного року. Насправді чекаючи на її розгляд, я це передчував. Ми з адвокатами будемо готуватись до наступного засідання”, – говорить громадський активіст Тарас Грицюк.

Співзасновника ініціативи “Зберегти Квіти України” прийшли підтримати близько двадцяти громадських активістів та членів спільноти.

Фото: Людмила Тягнирядно

Нагадаємо, 20 грудня 2021 відбулося підготовче засідання в цій справі. Під час нього представники ПрАТ “Квіти України” долучили результати лінгвістичної експертизи, де розглядалося питання, чи був коментар Тараса Грицюка фактологічним твердженням чи оцінним судженням.

Адвокатка активіста Лідія Климків натомість клопотала про долучення документів, якими, на переконання Грицюка, можна підтвердити його слова.

Протягом засідання під Подільським судом понад десяток людей мітингували на підтримку активіста Тараса Грицюка.

15 вересня 2021 року ПАТ “Квіти України” подало позов “про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації” проти Грицюка Тараса, активіста ініціативи.

Тарас Грицюк – історик, співзасновник ГО “Інша Освіта”, тренер, фасилітатор, член тренерського пулу “Інша Освіта”, співзасновник освітнього простору “Хата-Майстерня”, співзасновник “Urban Space 500”. Член ініціативної групи “Зберегти Квіти України”.

Будівля “Квітів України” розташована в центрі Києва на вулиці Січових стрільців. Вона зведена у 80-х роках XX століття як навчально-методичний павільйон у стилі післявоєнного модернізму за проєктом архітектора Миколи Левчука. Влітку 2021 року власник зрізав плющ, яким був обвитий фасад будівлі, а також почав демонтаж для “реконструкції споруди”. Проти цього виступили громадські активісти.

У липні поточного року Шевченківський районний суд міста Києва заборонив власнику демонтаж будівлі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter