Побиття підлітка в гуртожитку в Хмельницькому: потерпілому видалили селезінку

Дата: 15 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Підлітку, якого побив одноліток у гуртожитку в Хмельницькому, лікарі видалили селезінку. 

Про це розповів Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець

Скриншот відео

Хлопця побив студент, старший за нього на два курси. Підліток спочатку опинився в реанімації, а потім його перевели до іншого відділення лікарні. Його стан медики оцінювали напередодні як стабільно важкий. 

Представниця Омбудсмана в регіоні поспілкувалася з директором училища, де навчилась обидва учасники інциденту. З’ясувалось, що гуртожиток не належить навчальному закладу, а працівники, які мають стежити за дисципліною, перебувають там лише до 22-ї години. Побиття ж трапилося близько 23-ї години. 

Омбудсман вимагає, щоб у МОН провели службове розслідування для з’ясування, чи не ставилися недбало до своїх обов’язків посадовці училища. Також Уповноважений звернувся до Національної соціальної сервісної служби та Нацполіції, щоб вони зреагували на випадок у межах своїх повноважень. 

Правоохоронці щодо інциденту відкрили кримінальне провадження за статтею про заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Підозри в провадженні нині не оголошували. 

Нагадаємо, понад половину українських чоловіків вважають, що небезпека фізичного насильства загрожує їм у закритих чоловічих середовищах, наприклад в інтернатах, військових училищах, армії та інших подібних. Серед можливих причин такої поведінки чоловіків щодо інших чоловіків опитані назвали бажання здаватися “крутим” та самостверджуватися в такий спосіб.

Торік на Львівщині поліція відкрила провадження після “посвяти” студентів-першокурсників у місцевому училищі. Вихованці старшого курсу одягли по черзі боксерську рукавицю та лупцювали першокурсників, знімаючи на відео. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter