Побито активіста, рідні якого допомагали викрити мера Ірпіня

Дата: 24 Липня 2015
A+ A- Підписатися

У ніч проти 24 липня кілька невідомих жорстоко побили Олександра Кулібабчука, дружина якого допомагала журналістам програми “Схеми” розслідувати діяльність мера Ірпіня Володимира Карплюка. Журналісти стверджують, що очільник міста ухилявся від сплати податків при продажу нерухомості.

Як повідомляє Радіо Свобода“, дружина активіста Наталія Ростова розповіла, що невідомі вистежували її чоловіка під його будинком у житловому комплексі “Річ-Таун” в Бучі. Вони побили чоловіка до непритомного стану. Зараз Олександр Кулібабчук перебуває у лікарні із травмами голови.

Жінка пов’язує цей напад із тим, що буквально за декілька годин до побиття вийшов сюжет програми “Схеми” Радіо Свобода і Першого Суспільного, в якому журналісти стверджували, що статки Карплюка може перевірити податкова. Нижче сюжет програми “Схеми”. 

У чоловіка запаморочення і частково проблеми із пам’яттю. Телефон, гаманець, гроші нападники не взяли, повідомили в міліції.

“Буде відкрито провадження за статтею 125 Кримінального кодексу – умисне легке тілесне ушкодження. Ми чекаємо на довідку про тілесні ушкодження та судово-медичну експертизу. Момент побиття, зі слів потерпілого, він не пам’ятає“, – повідомив речник управління МВС України в Київській області Микола Жукович сайту “Громада Приірпіння”.

Журналісти програми “Схеми” неодноразово телефонували очільнику Ірпеня Володимиру Карплюку, щоб отримати коментар, але той не відповів на дзвінки.

Як відомо, 9 липня народний депутат, голова парламентського комітету з протидії корупції Єгор Соболєв звернувся до Державної фіскальної служби з проханням перевірити інформацію про те, що мер Ірпеня нібито минулого року продав частину зі своїх 67 квартир сумнівного походження.

Покупці квартир розповідають, що ціну в офіційному договорі була занижено, тому є підозра, що Карплюк міг не доплатити податки з продажу житла.

Ми маємо притягати корупціонерів до відповідальності, до в’язниці, зі спецконфіскацією, яку ми зробили можливою спеціальним законом“, – каже Єгор Соболєв.

Карплюк стверджує, що міг продавати квартири за неринковою ціною, оскільки мав певні “фінансові зобов’язання“.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter