По українському ТБ покажуть документальний фільм про голболіста Сергія Врабія, який втратив зір дитиною

Дата: 26 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Україно-німецька кінокоманда створила стрічку про професійного голболістаі Голбол – спортивна гра, в якій команда з трьох гравців повинна закинути м'яч з вбудованим дзвоником у ворота суперника. Сергія Врабія, який втратив зір дитиною. Після допрем’єрного показу творці планують випустити документальну частину на телебаченні й опублікувати її у вільному доступі, щоб надихнути інших людей з інвалідністю шукати можливості для себе.

Про це вони розповіли в Медіацентрі Україна–Укрінформ. 

Кіно отримало назву “Гра в сліпоту” й складається з двох частин – документальної та ігрової. 

Головний герой стрічки, як він сам зазначив на пресконференції, хотів би, щоб люди побачили у проєкті головну ідею про те, що інвалідність це не крапка у житті людини.

“Хочу, щоб цей фільм став камінцем в озері спокою та незнання про людей незрячих, і не тільки незрячих, тому що є й інші складові в нашому фільмі. Щоб від цього камінця пішли хвилі, які зможуть дати людям побачити під іншим кутом, під іншим соусом і люди звернули на це увагу. Щоб побачили це люди з інвалідністю, які зрозуміли б для себе, що на цьому для них життя не закінчується, тобто є те, що вони можуть робити, і, як я, можуть спортом займатися, у кіно зніматися”, – каже Врабій. 

Збірна Черкаської області з голболу, Сергій Врабій посередині у другому ряду. Фото: Черкаський спорт

Окрім показу по ТБ, автори фільму хочуть продемонструвати його щонайменше на десяти міжнародних кінофестивалях. 

Нагадаємо, що нещодавно міжнародний кінофестиваль у німецькому Лейпцигу відкрив фільм про евакуаційні екіпажі “Білих янголів”. 

ZMINA раніше розповідала, як мистецтво під час війни відтворює реальність та допомагає виживати, а також як злочини проти нематеріальної культурної спадщини можуть допомогти довести злочин геноциду проти українців
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter