Плювалися та били ногами: в Одесі сусіди напали на хлопця через відео, де він цілувався з іншим чоловіком

Дата: 05 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Жителі Одеси побили свого сусіда після того, як побачили відео, де він цілується з інших хлопцем. Правозахисники вважають, що, швидше за все, поліція не розцінюватиме цей інцидент як злочин на ґрунті ненависті.

 Про це повідомляє громадська організація “KyivPride”. 

Скриншот з відео, опублікованого “KyivPride”

Відео, яке хлопці зняли пів року тому та розмістили в інстаграмі для близьких друзів, нещодавно зʼявилося у популярному місцевому телеграм-каналі “Х**ова Одеса”. Згодом цей ролик побачили і сусіди – чоловік та жінка, які і почали ображати одного з хлопців, що живе у цьому будинку.

Зрештою вони запропонували хлопцю вийти на вулицю для “обговорення ситуації”. Там сусідка одразу почала використовувати словесні образи. Після цього хлопець попередив, що у випадку агресії не вступатиме у бійку, а використає перцовий балончик для самозахисту. Тоді сусідка почала знімати події на телефон зі словами: “Мало того, що він у клубі мужика зализав, так він ще хоче мого чоловіка балончиком задути”.

Далі жінка намагалася плюнути на хлопця, а він використав перцевий балончик для захисту. Зрештою чоловік, а потім і жінка почали бити хлопця ногами.

Згодом на місце події прибула поліція. Правоохоронці підтвердили, що постраждалий хлопець та його подруга діяли відповідно до закону. Це ще більше розлютило сусідів, які викликали поліцію знову, але друга група правоохоронців також підтвердила коректність дій молодих людей.

Жінці надали допомогу – промили очі. Сусіди подали на хлопця заяву за використання перцевого балончика. За рекомендацією патрульних, він також подав зустрічну заяву про напад.

“Законопроєкт №5488 повинен бути прийнятим! Напади на ґрунті ненависті тривають, а винні не зазнають справедливої відповідальності. Ми раді відзначити, що поліція в Одесі ефективно спрацювала на місці подій. Однак вірогідно даний напад не буде розцінено як злочин на ґрунті ненависті. Допоки Верховна Рада не прийме законопроєкт №5488″, – наголосили у “KyivPride”.

Нагадаємо, що 27 червня, у четвер, на Софійській площі відкрили інсталяцію – “Укриття від нетерпимості”. Сховатися під час повітряної тривоги там не можна, оскільки в цьому “сховищі” – скляні стіни. Його ідея полягає у тому, щоб нагадати про важливість підтримки законопроєкту №5488, який покликаний удосконалити механізм реагування на випадки дискримінації та розслідування злочинів на ґрунті нетерпимості. 

Читайте також: Злочинна нетерпимість: з чим пов’язана нова хвиля квірофобних нападів та як цьому запобігти

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter