Платформа “ЇЇ підтримка” спільно з Teenergizer надаватиме безплатну психологічну допомогу підліткам

Дата: 16 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Волонтерська платформа психологічної допомоги “ЇЇ підтримка” спільно з рухом Teenergizer надаватиме психологічну підтримку підліткам. Ця послуга доступна для людей, яким менш як 18 років. Психологічну підтримку від Teenergizer надають студенти-психологи, які пройшли спеціальне навчання й готові вислухати, дати пораду й підтримати.

Про це пише Wonderzine Україна.

Фото: Getty Images

Так, волонтерська платформа “Її підтримка” з’явилася у квітні 2022 року з метою допомогти жінкам та ЛГБТ-людям пережити травматичний досвід війни, втрату рідних, дому, виснаження і як платформа, яка допомагає у випадках гендерно зумовленого насильства.

“Останнім часом на волонтерську платформу “ЇЇ підтримка” звертається дедалі більше підлітків. Власними силами нам уже було складно впоратися, тому важливо було знайти надійних партнерів, які теж надають волонтерську психологічну підтримку. Так ми зможемо допомогти більшій кількості людей”, – зазначила засновниця “ЇЇ підтримки” Анна Хаєцька.

На платформі “Її підтримка” є можливість отримати три безплатні онлайн-сесії з психологом одноразово. Кожна з них триває 40–50 хвилин. Зустріч відбуватиметься онлайн у відеоформаті (Zoom, Google Meet), з увімкненою камерою. Форма для запису тут

“Ми часто не можемо повністю контролювати ситуації, які з нами відбуваються. Багато хто з нас відчуває себе пригнічено і тривожно. Прийняти свій стан і зважитись на розвʼязання цієї проблеми – непросто, але цей шлях допоможуть пройти психологи. У цьому і є наше завдання – бути поруч і надати максимальну підтримку”, – говорить засновниця Teenergizer Яна Панфілова.

Консультації від Teenergizer також безплатні, вони відбуваються анонімно у форматі листування з 9:00 до 3:00 щодня. Такий формат дає можливість звернутися по допомогу за будь-яких обставин. Звертатися по допомогу можна стільки разів, скільки буде потрібно. Перейти до листування можна за посиланням

Крім того, психологічну допомогу підлітки можуть отримати, звернувшись на лінію національної психологічної асоціації 0 800 100 102 (працює щодня з 10:00 до 20:00) та на національну гарячу лінію для дітей та молоді від Ла Страда 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або 116 111 (з мобільного).

Нагадаємо, що понад 114 тисяч українців минулого року отримали першу психологічну допомогу від лікарів первинної ланки – сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.

За даними Національної служби здоровʼя, найчастіше до сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів з питань, що стосувалися ментального здоров’я, зверталися через: відчуття тривоги / нервування / напруженості – 47 555 пацієнтів; порушення сну – 32 289 пацієнтів; психологічні симптоми / скарги інші – 18 943 пацієнти; пригнічений настрій – 7 855 пацієнтів; дитячу поведінку (симптоми / скарги) – 5 146 пацієнтів.

Після закінчення війни в Україні щонайменше 15 мільйонів українців потребуватимуть психологічної допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter