Пів сотні цивільних суден, які заходили до окупованого Криму, позбавили реєстрації

Дата: 28 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

За заходи в порти окупованого Криму реєстрації позбавили 50 цивільних суден.

Про це повідомив керівник моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, що відстежує заходи щодо кримських портів, Андрій Клименко

#кажете_санкції_не_працюють – тримайте факти. Про те, як працюють санкції, коли цим займаються професійні та патріотично…

Опубліковано Andrii Klymenko Пʼятниця, 28 лютого 2020 р.

Рішення про позбавлення судна реєстрації ухвалюють держави, що їх видають, проте в кожному випадку над просуванням ухвалення рішень щодо позбавлення реєстрації працюють українські дипломати, повідомив Клименко. Власник судна, позбавленого прапора, має пройти повторну реєстрацію та сертифікацію за власний кошт, водночас весь цей час судну заборонено виходити в море.

“Постійне представництво України при Міжнародній морській організації активно вимагає позбавлення прапорів у відповідних морських адміністраціях різних країн світу. Робить воно це з 2017 року на основі фіксації порушень, що здійснюють морська група волонтерів “Миротворця”, моніторингова група Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, редакції Blackseanews та “Майдану закордонних справ”, – написав він.

Відтоді рішення про позбавлення реєстрації ухвалили влада Белізу, Болівії, Камеруну, Коморських Островів, Лівану, Монголії, Палау, Панами, Того, Сьєрра-Леоне.
 
Нагадаємо, що минулого року Україна вперше стягнула штраф за польоти над півостровом. Штраф у розмірі 136 тисяч гривень (близько шести тисяч доларів США) виплатила компанія Euro-Asia-Air з Казахстану за переліт у серпні 2019 року. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter