Після заяви про закриття кордонів на них утворились черги

Дата: 27 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Через збільшення пасажиропотоку, а також додаткові контрольно-профілактичні заходи, тривалість контрольних процедур на державному кордоні зросла, а тому Держприкордонслужба просить українців, які повертаються з-за кордону бути більш розважливими. 

Про це повідомили у ДПСУ.

Граница Польши с Украиной. Краковец. Карантин говорите?

Опубліковано Artur Orujaliev Пʼятниця, 27 березня 2020 р.

Після заяви президента Володимира Зеленського про закриття кордонів після 27 березня, прикордонники зафіксували збільшення пасажиропотоку. 

“Співробітники Держприкордонслужби здійснили понад 27 тисяч пропускних операцій, як на в’їзд так і на виїзд. Переважна більшість – понад 18 тисяч пропускних операцій – було здійснено відносно громадян України, які поверталися з-за кордону. У тому числі більше 6,5 тисяч наших співвітчизників прибули в пункти пропуску на кордоні з країнами ЄС без транспортних засобів”, – розповіли вони.

Всіх людей, які опинились на кордоні, перевозять через нього автобусами, організованими місцевою владою разом з ДПСУ. За добу на кордоні температуру тіла виміряли у понад 20 тисяч осіб. З ними також провели опитування щодо стану здоров’я:

“В Чорноморському морському порту (Одеська обл.) іноземець, який очікував вибуття теплоходом, поскаржився на стан здоров’я. Під час вимірювання температури тіла, з’ясувалося, що вона в нього підвищена – 38,00С. Чоловіка передали медичним працівникам, які доставили його в лікувальний заклад”.

Відомо, що українцям на кордоні видають бланки поінформованої згоди, заповнення яких теж потребує додаткового часу. У ДПСУ наголосили, що цей крок є безальтернативним та від нього залежить безпека населення всієї країни.

Прикордонники просять людей, які знаходяться на кордоні, не створювати конфліктних ситуацій та натовпу.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. 

27 березня Україна повідомила, що закриває державний кордон та припиняє всі пасажирські перевезення. Водночас українці, які застрягли в інших країнах, можуть повернутися додому на автомобілі чи пішки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter