Після того, як трансжінкам заборонили брати участь у “Міс Італія”, на конкурс зареєструвалися понад 100 трансчоловіків

Дата: 28 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Офіційна патронатка конкурсу “Міс Італія” Патриція Мірільяні заявила, що конкурсантки мають бути “жінками від народження”. Після цього понад 100 трансгендерних чоловіків подали заявки на участь у конкурсі, виражаючи таким чином підтримку трансжінок. 

Про це повідомляє видання Out. 

Еліа Бончі. Фото з інстаграму

Так, Патриція Мірільяні вважає “абсурдним” те, що конкурси краси намагаються привернути увагу ЗМІ, дозволяючи трансгендерним жінкам брати участь. Вона запевнила, що на італійському конкурсі такого не буде.

“З початку свого існування мій конкурс мав у своєму регламенті уточнення, згідно з яким потрібно бути жінкою від народження. Ймовірно, тому, що вже тоді передбачалося, що краса може змінюватися, або що жінки можуть змінюватися, або що чоловіки можуть ставати жінками”,  – сказала патронатка конкурсу.

Трансактивіст Федеріко Барбаросса вирішив скористуватися правилом щодо “жінок від народження”, аби взяти участь у конкурсі “Міс Італія”. До нього долучилися понад 100 інших трансчоловіків. 

За словами Барбаросса, він хотів за допомогою жарту викликати роздуми щодо абсурдності таких правил. 

“Хтось уявляє нас триголовими монстрами, які ніколи не зможуть претендувати на перемогу в конкурсі краси, бо навіть засоби масової інформації часто висувають наративи, які фетишують наші тіла. За допомогою цієї кампанії ми розкриваємо правду про трансгендерних людей”, – зазначив він.

Ще один трансчоловік, який подав заявку на участь у конкурсі, Еліа Бончі, також розповів, що для реєстрації йому довелося використати своє старе жіноче імʼя. 

“Боротьба з трансфобією має інтерсекційний характер, і хоча я не трансгендерна жінка, я вирішив боротися за їхні права. Міс Італія – це не просто конкурс краси, це частина культурної історії країни. Тому виключення трансгендерних жінок автоматично означає вилучення їх з історії. Це спроба удати, що їх немає”, – наголосив Бончі.

Нагадаємо, що вперше за всю історію в конкурсі краси в Нідерландах перемогла трансгендерна жінка – 22-річна Ріккі Валері Колле. Вона зізналася, що їй довелося подолати багато фізичних і моральних випробувань заради перемоги на конкурсі. Тепер вона готується підкорювати “Міс Всесвіт”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter