Трансгендерна жінка вперше в історії перемогла на конкурсі “Міс Нідерланди”

Дата: 11 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Вперше за всю історію в конкурсі краси в Нідерландах перемогла трансгендерна жінка – 22-річна Ріккі Валері Колле. Вона зізналася, що їй довелося подолати багато фізичних і моральних випробувань заради перемоги на конкурсі. Тепер вона готується підкорювати “Міс Всесвіт”.

Про це пише видання “Daily Mail” і сама переможниця на своїй сторінці в інстаграмі. 

Фото: інстаграм Ріккі Валері Колле

“Я зробила це! Це нереально, але я можу назвати себе Міс Нідерланди – 2023. Це був чудовий навчальний процес, мій рік більше не зможе пройти так само. Я так пишаюся і така щаслива, що не можу це описати. Я гордо представила свою спільноту і показала, що це можливо”, – написала Ріккі Валері Колле.

Корону їй вручала переможниця минулого року Она Муді, а також чинна Міс Всесвіт РʼБонні Габріель.

Фото: інстаграм Ріккі Валері Колле

Наразі жінка готується взяти участь у наступному етапі конкурсу – “Міс Всесвіт”. Він відбудеться в грудні 2023 року в Сальвадорі, проте точна дата стане відома пізніше. За головний титул боротимуться учасниці з 24 країн.

Як відомо, трансгендерні люди можуть змагатися за корону з 2012 року. Раніше правила не дозволяли їм представляти свої країни. Ситуація змінилася після того, як трансгендерна представниця Канади Джена Талакова подала до суду на організаторів конкурсу у своїй країні через дискримінацію та виграла справу.

Фото: інстаграм Ріккі Валері Колле

Енн Джакраютатіп, яка у 2022 році придбала організацію “Міс Всесвіт”, також ідентифікує себе як трансгендерну людину.

Нагадаємо, що Ріккі стане другою трансгендерною жінкою, яка братиме участь у головному конкурсі. У 2018 році трансжінка Анжела Понс з Іспанії вже боролася за титул “Міс Всесвіт”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter