Після публікації журналістів поліція припинила охорону маєтку Віктора Медведчука під Києвом

Дата: 27 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Поліція охорони розірвала договір з надання послуг охорони маєтку кума Путіна Віктора Медведчука у Пущі-Водиці лише після публікації “Української правди”. 

Про це повідомляється на сайті видання.

Джерело: panoptikon.org

Цю інформацію “УП” підтвердив керівник департаменту поліції охорони Сергій Парфенюк. Договір розірвали в односторонньому порядку. Журналісти встановлюють, чи було розірвано договір щодо охорони майна Медведчука.

Раніше журналіст видання Михайло Ткач повідомив, що на територію маєтку, яку після початку повномасштабного вторгнення охороняє ГО “НПУ Межигір’я” за домовленості з офісом Генпрокурора про зберігання майна на час слідчих дій, прийшли юристи компанії дружини Медведчука Оксани Марченко — повертати майно. Вони цікавилися, що за люди перебувають на його території.

За кілька днів ті ж люди викликали поліцію до маєтку. Силовики після продемонстрованих посвідчень “УП” обшукали представників знімальної групи й заборонили знімати на приватній території, уточнив Ткач.

Розслідування про те, як Медведчук і Марченко намагаються повернути свій маєток під Києвом, можна подивитися тут.

СБУ затримала Медведчука 12 квітня за підозрою у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

16 квітня Личаківський райсуд Львова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

18 квітня Медведчук звернувся до президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя. Пізніше його обміняли, наразі він перебуває в Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter