Після антисемітських заяв Ілон Маск відвідав концтабір Аушвіц

Дата: 22 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Американський мільярдер Ілон Маск відвідав “табір смерті” Аушвіц-Біркенау в Польщі. Раніше Маск потрапив в антисемітський скандал, який призвів до масового відтоку рекламодавців з його соцмережі Х.

Про це пише ВВС.

Фото: Getty Images

Цей візит став відповіддю на заклики деяких єврейських релігійних лідерів до Маска побачити на власні очі найсимволічніше місце жахів Голокосту.

Маска сфотографували під час відвідання концтабору Аушвіц-Біркенау. Це огороджена колючим дротом територія поблизу Освенцима на півдні Польщі, де збереглися деревʼяні бараки для вʼязнів, руїни газової камери, а також стоїть памʼятник жертвам Голокосту. Щороку там проходять міжнародні церемонії.

Під час свого приїзду мільярдер поклав вінок та взяв участь у панахиді.

Окрім візиту до Аушвіца, Маск також планує виступити на конференції Європейської єврейської асоціації на тему антисемітизму в інтернеті.

Аушвіц-Біркенау був одним з найбільших нацистських концтаборів. За весь час його існування там загинуло понад 1,5 мільйона євреїв.

Нагадаємо, у вересні 2023 року генеральна директорка X Лінда Яккаріно казала, що соціальна мережа може вийти на прибуток на початку 2024 року. Тоді антисемітський контент цієї соцмережі був у центрі уваги. У той час Ілон Маск навіть пригрозив позовом проти Антидифамаційної ліги, бо її діяльність нібито спричинила зниження доходів від реклами на X на 60% у США.

У листопаді 2023 року, під час виступу на заході The New York Times DealBook Ілон Маск “відправив до біса” рекламодавців, які відмовляються від реклами в соцмережі X (колишня назва – твіттер).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter