Підозрюваний у справі Шеремета Антоненко відмовився свідчити

Дата: 07 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Підозрюваний у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко відмовляється свідчити слідчим, допоки його захисникам не дадуть ознайомитись із матеріалами справи.

Про це йдеться в заяві на сторінці Free Riff у фейсбуку. 

Офіційно для ЗМІ, лист Андрія Антоненко.Слідчому Бирку.Шановний пане слідчий, для мене було неприємним сюрпризом, як…

Опубліковано Free Riff Четвер, 6 лютого 2020 р.

Антоненко звинуватив слідчих у приховуванні доказів його невинуватості. 

“Усе, що було мною сказано, є абсолютною правдою, я підтверджую раніше надані показання. Але я не можу погодитися з тим, що мої слова перекручують і використовують проти мене. Прийміть до уваги, що будь-яка співпраця зі слідством можлива лише після усунення порушень закону з вашого боку, в тому числі надання адвокатам можливості ознайомитися з документами, експертизами, які ви обіцяєте надати більше місяця, а також офіційного експертного вимірювання мого зросту”, – заявив він.

Як відомо, 12 грудня минулого року правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Після обрання запобіжних заходів захист Антоненка подав до Печерського районного суду Києва позов про захист честі та гідності проти очільника МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля, генпрокурора Руслана Рябошапки та президента Володимира Зеленського

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter