Підозрюваних у нападі на ветеранів у Львові взяли під нічний домашній арешт – адвокат

Дата: 08 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Трьом поліцейським, яких підозрюють у нападі на активістів ветеранського руху Андрія Мочурада та Віктора Баранника, обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Про це виданню ZMINA повідомила адвокатка потерпілих Лідія Дмитрусь.

Андрій Мочурад після інциденту. Фото з фейсбук-сторінки активіста

Відповідне засідання відбулося ввечері 7 грудня. 

“Можна оцінити, що саме розслідування відбувається досить оперативно, оскільки одразу після вчинення нападу ДБР провело перші слідчі дії і оскільки минуло тільки два тижні – а вже обрали запобіжний захід. Але справа до суду ще не передана, слідство ведеться”, – зазначила Дмитрусь.

У ніч з 15 на 16 листопада неподалік площі Ринок у Львові побили двох активістів ветеранського руху – Андрія Мочурада та Віктора Баранника. За словами потерпілих, троє нападників після затримання  говорили, що їх не зможуть притягнути до відповідальності, бо “вони самі  – поліція”. Справу розслідує Територіальне управління ДБР, розташоване у Львові.

За словами Андрія Мочурада, у нього зафіксували струс мозку, множинний перелом кісток носа, один вибитий і один пошкоджений зуб, численні гематоми на обличчі та забої суглобів на руках, а у Віктора Баранника – забої м’яких тканин, забій потилиці та укус.

2 грудня прокуратура Львівщини заявила, що трьом поліцейським з Тернопільської, Чернівецької та Волинської областей повідомили про підозру за статтею “хуліганство, вчинене групою осіб”. Відомо, що двох фігурантів справи вже звільнили з поліції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter