Підозрюваного у вбивстві Шеремета Антоненка лишили в СІЗО

Дата: 10 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд Києва залишив під вартою підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Суд розглядав уже другу скаргу Антоненка на арешт. На засіданні кілька десятків ветеранів, волонтерів і декілька народних депутатів просили віддати музиканта їм на поруки.

Зі свого боку прокурор наполягав, що слідство має кілька доказів причетності Антоненка до вбивства, та згадав експертизу. Обвинувачення запевнило, що захист підозрюваного не надав документів, які б свідчили про неналежність цього доказу. Також прокурор наполягав, що Антоненко міг кульгати в день убивства Шеремета, як і злочинець, якого зафіксували камери спостереження.

Адвокати Антоненка, посилаючись на виписку з медичної карти музиканта, заявили, що функція ходи в нього не була порушена, а також що кілька експертів, які проводили дослідження, не мають необхідної кваліфікації

З публікацій у ЗМІ адвокати підозрюваного дізналися про наявність іншої експертизи, яка може свідчити про непричетність Антоненка до вбивства. Як зазначили журналісти “Української правди”, йдеться про експертизу, яка встановила, що вбивця Шеремета має зріст близько 164–175 см. Про це також розповідала поліція на брифінгу у 2016 році.

Зріст же Антоненка дорівнює 180 см, що підтверджується записами у військовому квитку.

Адвокати заявили, що прокуратура приховує експертизу про зріст убивці, і попросили суд витребувати документ. Прокурор сказав, що “ця експертиза не має значення”, оскільки йому не відомий зріст Антоненка, а тому суд відмовив у проханні адвокатів.

Журналісти також розповіли, що у них є матеріали, які слідство передавало до суду, де не була долучена експертиза від 2016 року, що встановила зріст убивці. 

Нагадаємо, що 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні

Після обрання запобіжних заходів захист Антоненка подав до Печерського районного суду Києва позов про захист честі та гідності проти очільника МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля, генпрокурора Руслана Рябошапки та президента Володимира Зеленського

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter