Підозрювана у вбивстві Шеремета Юлія Кузьменко подала позов проти Авакова

Дата: 26 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Одна з підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета волонтерка Юлія Кузьменко подала позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти МВС та очільника відомства Арсена Авакова. 

Про це йдеться на сайті судової влади.

Суддею у справі авторозподіл призначив Сергія Вовка, який ухвалював рішення про обрання Кузьменко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

У спілкуванні з журналістами “Української правди” захисник волонтерки зазначив, що позов стосується поширення неправдивої інформації.

“Ми будемо подавати ще багато позовів до всіх людей, які поширили неправдиву інформацію. Але це не буде стосуватися журналістів”, – зазначив він. 

Нагадаємо, що 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей. Згодом Печерський суд Києва взяв під варту без можливості внесення застави сержанта Сил спеціальних операцій, музиканта Андрія Антоненка: його арештували на два місяці – до 8 лютого 2020 року. Антоненка вважають організатором убивства журналіста Павла Шеремета.

Аналогічний запобіжний захід – арешт до 8 лютого – Печерський районний суд Києва обрав для Юлії Кузьменко. Дитячого хірурга й волонтерку також підозрюють у закладанні вибухівки під авто Шеремета.

Військового медика Яну Дугарь, яка нібито фотографувала камери спостереження в районі вбивства Шеремета, суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Після обрання запобіжних заходів захист Андрія Антоненка подав до Печерського районного суду Києва позов про захист честі та гідності проти очільника МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля, генпрокурора Руслана Рябошапки та президента Володимира Зеленського

Незадовго до цього захист родини Владислава та Інни Грищенків, яких також звинуватили у ймовірній причетності до вбивства журналіста Шеремета, вимагав спростування цієї інформації від МВС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter