Підозру отримав російський солдат, який міг вбити на Київщині людину за відмову дати мобільний телефон

Дата: 22 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством, повідомили російському контрактнику, ймовірно, причетному до вбивства цивільної людини на Київщині у 2022 році. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імені підозрюваного не приховують слідчі-есбівці – це 32-річний контрактник 15 окремої мотострілецької бригади Центрального військового округу збройних сил РФ Тимур Сеферов

Йому закидають вбивство 53-річного чоловіка у селищі Мокрець Броварського району, що трапилось у березні 2022-го. Росіянин вимагав від власника будинку його мобільний телефон, щоб перевірити дані про пересування ЗСУ. Коли чоловік відмовився давати телефон, то підозрюваний вистрілив йому у груди. 

“Вже у лежачого беззбройного мирного мешканця російський солдат здійснив ще два смертельні постріли”, – кажуть правоохоронці. 

У СБУ готують матеріали, щоб оголосити Сеферова у міжнародний розшук. Якщо суд визнає його винним, то він може отримати довічне. 

Нагадаємо, що заочно до в’язниці відправили росіянина Клима Кержаєва, який вихвалявся перед дружиною розстрілом родини на Харківщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter