Підозрюваного у вбивстві правозахисниці Юрія Россошанського відправили під арешт

Дата: 09 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Вишгородський районний суд на 60 днів заарештував 63-річного Юрія Россошанського, підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Згідно з рішенням суду, затриманого чоловіка не зможуть випустити під заставу, повідомляє Громадське.

Юрій Россошанський

Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури, яка вимагала взяти Россошанського під варту без права звільнення під заставу.

“Є обґрунтовані докази вважати, що підозрюваний намагався знищити докази його причетності до вчинення злочину. Також слід враховувати той факт, що підозрюваний проживає у будівлі, яка розташована поблизу будівлі, де проживала загибла”, – зазначив прокурор.

Россошанський під час засідання свою провину у вчиненні злочину не визнав.

“Я проти того, аби мене брали під варту. З підозрою я згоден, але з триманням під вартою — ні”, – наголосив він.

Тим часом президент України Петро Порошенко подякував Національній поліції за швидке розкриття вбивства Ноздровської.

Під час зустрічі з керівництвом правоохоронних відомств він зауважив, що результати розслідування ґрунтуються на “абсолютно доведених доказах і експертизах”, що свідчить про “надзвичайно високий потенціал реформованої Нацполіції”.

Нагадаємо, Юрія Россошанського затримали 8 січня. 63-річний чоловік є батьком Дмитра Россошанського, племінника судді Вишгородського району.

Затриманому оголосили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Проте адвокати та рідні вбитої правозахисниці мають сумніви у тому, що Юрій Россошанський є реальним виконавцем злочину.

Заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськин заявив, що встановити особу підозрюваного вдалося виключно завдяки зібраному масиву речових доказів. Чоловік визнав свою провину, проте не розкаявся.

Дружина Юрія Россошанського не вірить в те, що її чоловік міг скоїти вбивство. За її словами, він залишив дві записки, в яких говорить про те, що не вбивав правозахисницю, але візьме вину на себе, щоб ніхто не чіпав родину.

Нагадаємо, тіло юристки Ірини Ноздровської 1 січня знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. У Ноздровської залишилися донька і матір літнього віку.

Ірина Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року у селі Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

Ірина Ноздровська (ліворуч) із сестрою Світланою Сапатинською (праворуч)

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув’язнення. Його захист подав апеляцію. 27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Россошанський все ще може вийти на волю за амністією.

За словами близьких і знайомих, Ноздровській погрожували і вона повідомляла про це поліцію.

2 січня під будівлею Головного управління Нацполіції Київської області протестувальники вимагали встановити і покарати вбивць правозахисниці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter