Під посольством Росії в Києві активісти показали “прірву”

Дата: 25 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Біля будівлі посольства Росії в Києві в рамках акції “Де Ервін?” 25 квітня активісти намалювали 3D-малюнок прірви, що символізує зниклих кримчан.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

“Сьогодні ми вирішили видозмінити акцію і намалювати таке графіті. Це прірва, в яку кидають людей, і вони зникають, це прірва невідомості, в якій перебувають батьки цих зниклих, це прірва безвиході для більшості політичних справ, які штампуються на території Криму”, – заявила на заході координатор громадської організації “КримSOS” Таміла Ташева.

Вона додала, що художником, який виконав роботу, став кримчанин Михайло Томасик.

Після цього учасники акції поклали до краю намальованою прірви жменю каміння, що символізує людей, які падають у цю прірву. На кожному камені написали імена зниклих безвісти кримчан.

За даними активістів, з моменту анексії Криму Росією зникли 44 кримчанина. 17 людей знайшли, 19 – досі вважаються зниклими безвісти, 6 – були знайдені мертвими, ще двоє – перебувають у місцях позбавлення волі.

Як повідомляють організатори заходу, організація “КримSOS”, традиційна акція “Де Ервін?” відбулась під стінами російського посольства вдесяте. Цього разу акція пройшла під гаслом “Пропасть в пропасть”: пропавшие в “пропасти” России”.

Нагадаємо, член виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов був викрадений невідомими в Бахчисараї 24 травня 2016 року. Камера відеоспостереження зафіксувала, як двоє людей у формі російських дорожніх інспекторів зупинили машину Ібрагімова і затягнули його до свого мікроавтобуса.

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки зникнення людей, переважно з-поміж кримських татар. При цьому в підконтрольному Росії Слідкомі Криму стверджують, що “масових зникнень кримських татар на півострові немає”.

Кримська правозахисна група передбачає, що викрадення було скоєне російською владою або підконтрольними їм парамілітарними групами. Влада Криму де-факто визнає випадки зникнення, але заперечує свою причетність до них.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter