Під варту відправили мешканця Лимана, якого підозрюють у коригуванні російського вогню

Дата: 26 Січня 2023
A+ A- Підписатися

На Харківщині суд відправив під варту чоловіка, якого правоохоронці підозрюють у коригування російського вогню по Лиману. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Слідство у справі ведуть есбівці. 

Вони кажуть, що контакт з російськими спецслужбами чоловік встановив вже після деокупації Лимана. 

“Він збирав інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території району. Крім того, передавав окупантам локації місцевих об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств, через свою знайому, яка проживає на тимчасово захопленій частині Луганщини та перебуває у полі зору спецслужб РФ”,вважають слідчі. 

Після обстрілів чоловік виходив на місцевість, щоб зафіксувати наслідки повітряних атак та відправити звіти. Затримали його саме під час однієї з таких спроб. 

Затриманому оголосили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних сил України в умовах воєнного стану. Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, що у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів ЗСУ підозрюють й мера Полтави Олександра Мамая. Справа стосується випадку, коли на брифінгу посадовець озвучив інформацію про формування у місті нової військової частини та її розташування. 

Втім обрати запобіжний захід та відсторонити від посади Мамая суду поки не вдалось

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter