Під шостий пакет санкцій ЄС потраплять Сбербанк і нафта — ЗМІ

Дата: 17 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Шостий пакет економічних санкції Євросоюзу проти Російської Федерації буде спрямований на Сбербанк та нафту.

Про це з посиланням на главу Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн повідомило інформагентство Reuters.

Урсула фон дер Ляєн. Джерело: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

“Ми далі тиснутимемо на банківський сектор, особливо на Сбербанк, на який припадає 37% російського банківського сектору. І, звісно, це енергетичні питання”, — сказала вона.

Сбербанк досі не потрапляв під санкції, оскільки з Газпромбанком ця фінустанова є одним із основних каналів розрахунків за російську нафту і газ, які країни ЄС продовжують купувати в Росії.

Голова Єврокомісії повідомила, що ЄС працює над “розумними механізмами” запровадження так званих енергетичних санкцій щодо російської нафти.

“Чого не повинно статися, так це того, що Путін отримає ще вищі прибутки за нафту на інших ринках”, — сказала фон дер Ляєн.

Нагадаємо, що 8 квітня Рада Європи ввела п’ятий пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії через її військову агресію проти України, яка триває, та повідомлень про звірства, вчинені російськими збройними силами в Україні.

Загалом після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну ЄС, США, Великобританія, Канада та низка інших країн ввели кілька раундів санкцій щодо Росії. Санкції запровадила навіть Швейцарія, яка задля цього вперше з 1815 року порушила свій нейтралітет. Серед країн, які гальмують процес накладання обмежень, Німеччина.

Росія вже стала лідеркою у світі за кількістю накладених санкцій, обігнавши Іран та Північну Корею. Від 24 лютого, за даними глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai, стосовно країни ввели вже 6091 обмежень (станом на 17 квітня 2022 року).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter