Під санкції ЄС потрапили російські посадовці, пропагандисти та військові

Дата: 23 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Європейський Союз має намір оприлюднити 23 лютого узгоджений усіма 27 країнами-членами список фізичних та юридичних осіб, щодо яких запроваджуються санкції через російську агресію проти України.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на джерела в Єврокомісії.

Джерело: pixabay.com

За даними джерел, до списку ввійшов 351 депутат Держдуми, всі вони голосували за “незалежність” самопроголошених “ЛНР” і “ДНР”, а також 24 фізичних і три юридичних особи: банки “Росія”, ВЕБ і Промзв’язокбанк.

У переліку фізичних осіб, проти яких заплановано санкції, – міністр оборони РФ Сергій Шойгу, очільник адміністрації президента Антон Вайно, велика група військових, віцеспікер Держдуми Петро Толстой, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, керівниця телеканалу RT Маргарита Симоньян, пропагандист Володимир Соловйов.

Після запровадження санкцій проти певних осіб чи організацій їхні активи, розміщені на території ЄС, заморозять, підсанкційним персонам заборонять в’їзд до країн ЄС і транзит через них.

Нагадаємо, що міністри закордонних справ Євросоюзу на позачерговій зустрічі 22 лютого одностайно погодили пакет санкцій проти Російської Федерації після визнання нею незалежності самопроголошених республік “ДНР” і “ЛНР”.

Також у відповідь на ескалацію Росією конфлікту на Донбасі Велика Британія запровадила санкції щодо російських олігархів, близьких до Путіна, та низки російських банків, а в США обіцяють заборонити громадянам торгівлю та інвестиції в райони, підконтрольні бойовикам так званих “ЛНР” та “ДНР”.

Детально про це – в матеріалі ZMINA 

Санкції проти банків та друзів Путіна: як світ реагує на ескалацію конфлікту на Донбасі (оновлюється)

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter