ЄС затвердив санкції проти депутатів Держдуми, які голосували за незалежність “ЛНР” і “ДНР”

Дата: 22 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Міністри закордонних справ Євросоюзу на позачерговій зустрічі 22 лютого одностайно погодили пакет санкцій проти Російської Федерації після визнання нею незалежності самопроголошених республік “ДНР” і “ЛНР”.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на слова Жана-Іва Ле Дріана – очільника МЗС Франції, який зараз головує в Раді ЄС.

Джерело: armyinform.com.ua

ЄС затвердив санкції проти 351 депутата Державної думи, які голосували за звернення до Путіна про визнання ОРДЛО, а також ще 27 осіб та об’єднань.

“Ми одностайно погодили пакет санкцій. Дякую пану Боррелю за роль, яку він відіграв у цьому”, – сказав Ле Дріан.

Він назвав рішення РФ про визнання “ЛНР” і “ДНР” явним порушенням міжнародного права.

За словами глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, “цей пакет санкцій, схвалений одноголосно, завдасть болю Росії, і це буде великий біль”.

“Ми робимо це в координації з нашими партнерами в США, Британії та Канаді, з якими я підтримував тісний контакт протягом цих годин”, – заявив він.

Разом з депутатами Держдуми в підсанкційному переліку – 27 осіб і об’єднань, які відіграли роль у підриві територіальної цілісності України. За словами Борреля, їх можна поділити на кілька груп. Зокрема, санкції запроваджують:

  • стосовно осіб, які ухвалювали рішення і були відповідальними за погрози українцям;
  • об’єднань, які надавали фінансову чи матеріальну підтримку російським військовим та іншим операціям на цих територіях;
  • представників сектору оборони, які відіграли роль у вторгненні та дестабілізації;
  • тих, хто вів дезінформаційну війну проти України;
  • банків, які фінансують відповідальних за ухвалення рішення на визнаних територіях.

Санкції також націлені на економічні відносини між ЄС і двома окупованими територіями Донбасу та обмежують можливості РФ і її уряду стосовно доступу до капіталу та фінансових ринків і послуг ЄС.

Боррель наголосив, що Євросоюз готовий і далі карати Росію, якщо в цьому буде потреба.

Нагадаємо, що у відповідь на ескалацію Росією конфлікту на Донбасі Велика Британія ввела санкції щодо російських олігархів, близьких до Путіна, та низки російських банків, а в США обіцяють заборонити громадянам торгівлю та інвестиції в райони, підконтрольні бойовикам так званих “ЛНР” та “ДНР”.

Детально про це – в матеріалі ZMINA 

Санкції проти банків та друзів Путіна: як світ реагує на ескалацію конфлікту на Донбасі (оновлюється)

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter