Під Офісом Зеленського знову вимагали звільнити Авакова

Дата: 24 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У Києві відбулась акція “Аваков робить з вас лоха”, учасники якої вимагали звільнити з поста очільника МВС Арсена Авакова та не призначати його на інші впливові посади. 

Про це повідомляє Громадське. 

На акцію під будівлею Офісу президента зібралися близько сотні людей, зокрема адвокат Віталій Коломієць, який захищає підозрювану в справі Шеремета Яну Дугарь. Люди тримали в руках плакати, на яких ішлося про неефективне розслідування резонансних справ щодо активістів, поліції тощо. 

Учасники акції хотіли залишити біля Офісу президента плакат з написом “Подання про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова” та знаком питання біля підпису Володимира Зеленського, але правоохоронці не дозволили.

Подібна акція відбулася також у Харкові. Там близько 40 активістів зібралися біля будівлі Головного управління поліції в області з вимогою звільнити Авакова з посади. Вони тримали плакати з написами: “Хто справжні вбивці Шеремета?”, “Вимагаємо реформи поліції” та “Авакоff”.

 

Нагадаємо, що активісти вже довго намагаються усунути з посади очільника МВС Арсена Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та вже встиг розповісти, що не збирається йти у відставку. 

Водночас нещодавно очільник Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський розповів, що міністра внутрішніх справ можуть відправити у відставку, якщо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета розвалиться. Реальних результатів у розслідуваннях справ Гандзюк та Шеремета від Авакова чекає й президент Зеленський

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter