Під час виконання бойового завдання на фронті загинув журналіст Володимир Мукан

Дата: 30 Квітня 2023
A+ A- Підписатися
Під час виконання бойового завдання на лінії зіткнення загинув журналіст, PR-менеджер, власник агенції комунікацій та співорганізатор “Old Car Land” Володимир Мукан. За тиждень до загибелі чоловік отримав звання офіцера.
 
Про це повідомив журналіст Ельдар Сарахман.
 
Володимир Мукан. Фото Ельдара Сарахмана

Загинув Володимир Мукан. Наш прекрасний друг, журналіст. Останній дзвінок за день до. Ти все відчував. Володя, Володя… Я найбільше боявся саме такої новини”, написав він.

Смерть Мукана підтвердили у Навчально-науковому інституті філології КНУ імені Тараса Шевченка.

“Під час виконання бойового завдання героїчно загинув Володимир Сергійович Мукан. Таку правильну людину за поглядами треба ще пошукати. Він був націоналістом у хорошому розумінні. Любив українське й Україну. Виховував своїх синів, як козаків, – свободолюбивими та націєзорієнтованими. Успішний PR-менеджер, власник агенції комунікацій, співорганізатор “Old Сar Land”, аспірант, випускник і співробітник Навчально-наукового інституту філології, автор ідеї “Філологічний календар”, йдеться у повідомленні.

В інституті повідомили, що у загиблого залишилася дружина Анна, співробітниця відділу зв’язків із громадськістю ННІФ, а також двоє синів Андрій та Ярослав.

“Війна – велике лихо, яка несе смерть і руйнування… Але саме тут ми починаємо по-новому відчувати і цінувати кожну мить життя. Згадую, після чергової атаки росіян у Попасній я перевів подих і з подивом побачив посеред  суцільної руйнації, вогню й диму цвіт абрикос на вцілілих деревах. Весна і життя. Або дивлюся: серед ущерть розбомбленої вулиці дивом вціліла частина будинку. І один його поверх пофарбований у жовтий колір, а інший – у блакитний, як на прапорі. Ніби знак усім нам: Україна вистоїть і переможе!” – розповідав в одному з інтерв’ю Мукан.

Володимир брав участь у мовному Майдані 2012 року, протестуючи проти двох державних мов в Україні, та в Революції гідності 2013–14 років. А на початку повномасштабної війни записався до лав добровольців. Після проходження навчання потрапив у зону бойових дій, воював у Попасній на Луганщині, потім ніс службу на Харківщині. 

Зазначається, що дату та час прощання повідомлять пізніше.

Нагадаємо, на фронті загинув відомий журналіст і комунікаційник Олександр Бондаренко; за словами друзів, це сталося минулого тижня під Кремінною на Луганщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter